Kakao – napój Bogów :)

Kakao jako Lek i Duchowy Napój Bogów!

kakao

Ziarna kakaowca wygrywają ze wszystkim pod względem zawartości minerałów. To najlepsze na świecie źródło magnezu, chromu, dobrze przyswajalnego przez organizm wapnia.Są największym naturalnym źródłem żelaza, najprawdopodobniej jest to najlepsze źródło manganu, są jednym z najlepszych źródeł cynku, miedzi. Wszystkie składniki potrzebne dla zdrowego metabolizmu są w ziarnach kakaowca. Są też-oprócz Aceroli-jednym z najlepszy źródeł witaminy C. Jednak żadna czekolada jej nie zawiera, ponieważ niszczy ja wysoka temperatura przy produkcji produktu.

Ziarno kakaowca zawiera najwyższa dawkę antyoksydantów a one chronia nas przed uszkodzeniem DNA, wirusami, rakiem, chorobami skóry itd.

Wedle starożytnych duchowych opowieści Indian, Wielki Anioł o imieniu Quetzalcoatl dał ludziom Xocolatl, Kakao, gdy przybrał ludzkie ciało i zstąpił na Ziemię, aby pomóc ludziom. Niebiosa są wielce łaskawe, a wyższe istoty przybywające na Ziemię do ludzkości, podarowali ludziom wiele dobrych i pożytecznych rzeczy.

Roślina Kakao na pewno należy do tych pożytków, które mają bardzo wszechstronne lecznicze działanie, a przecież jest to napój bogów, aniołów z Niebios.

Kakao leczy, pomaga wielce w około 100 różnych chorobach i dolegliwościach, dlatego ludzie powinni nauczyć się cenić ten wspaniały naturalny lek i nauczyć prawidłowo go stosować. Każdy pokarm bogów, aniołów, bo bogowie w liczbie mnogiej to po prostu aniołowie i archaniołowie, pochodzi z Rajskiego Ogrodu Eden i w jakiś sposób jest jednocześnie lekiem dla ludzkości na rozmaite jej przypadłości.

Nie wolno pić ani spożywać Kakao z sacharozą, czyli z białym cukrem, gdyż cukier powoduje w tej postaci wiele chorób jak próchnica, kwasica, zaburzenia trzustki czy problemy z krwią lub wzrokiem. Można Kakao używać razem z miodem, który ma cukry naturalne, lecznicze lub z glukozą, która nie ma destrukcyjnych wpływów trującej zdrowie sacharozy. Nie pije się ani nie spożywa Kakao z mlekiem zwierząt, gdyż traci wtedy znaczną część swoich leczniczych właściwości, a pamiętać o tych zastrzeżeniach trzeba, tym bardziej, że mleko krowie jest generalnie nieodpowiednie lub szkodliwe dla większości ludzi.

Cukier biały, rafinowany, sacharoza powoduje uzależnienie chorobowe, powoduje nałogi i uzdatnia organizm ludzki do nałogów, stąd jego spożywanie jest dodatkowo niewskazane. Cukry w miodach czy owocach, takie jak glukoza czy fruktoza mają generalnie dobroczynne właściwości. Wielocukrów w ogóle należy unikać z uwagi na ich chorobotwórczość i zaburzanie odporności organizmu, którą Kakao, Boski Napój akurat wzmaga.

kakao3

Proszek kakaowy używamy do przyrządzania napoju czy kakaowej zupy z owocami bez dwucukrów i bez mleka, to żelazna zasada dla wykorzystania leczniczych i dobroczynnych właściwości Kakao. Napoje kakaowe przyprawia się wanilią, miodem, mąką kukurydzianą, chili, płatkami kwiatów, cynamonem, tapioką, mączką z bulw storczykowych, a mocny napój kakaowy bardzo dobrze popija się chłodną źródlaną wodą. Kakao chroni zęby przed próchnicą, a cukier powoduje próchnicę, bo dwucukry jak sacharoza wytwarzają środowisko dla gnilnych procesów i żyjątek niszczących uzębienie. Kto potrzebuje słodzić Kakao, niech używa miodów o minimalnej zawartości dwucukru, a dużej ilości monocukrów jak fruktoza czy glukoza!

Magnez zawarty w Xocolatl, napoju bogów, aniołów z Ogrodu Edenu reguluje sprawność komórek nerwowych, a cynk i selen zawarty w Kakao zwiększają wydzielanie endorfin – substancji znieczulających, co obniża poziom napięcia i stresu. Kakao działa rozluźniająco, odprężająco i rozweselająco.

W Xocolatl znajdujemy Vit. E i B oraz fosfor, potas czy wapń w łatwo przyswajalnej postaci! Kakao zawiera pewne ilości kofeiny i teobraminy, co powoduje, że łączy w zdrowy sposób właściwości kawy czarnej i czarnej herbaty działając ożywiająco i usuwając apatię. Xocolatl nie jest jednocześnie toksyczny tak jak czarna kawa i czarna herbata.

Amatorom marihuany należy przypomnieć, że w Kakao zwarte są te same substancje, co w Konopiach (cannabis), ale w małej, homeopatycznej dawce leczniczej, stąd Kakao zwiększa przepływ energii, lekko rozwesela, działa kojąco i przeciwdepresyjnie likwidując ból po rozstaniach czy innych przykrych przeżyciach emocjonalnych. Fenyloetyloamina, znana jako hormon F wywołuje stany euforyczne, stan poczucia bycia zakochanym, bo to związek wydzielający się w stanie zakochania. Hormon F powoduje stan uniesienia, wzniosłości, podobnie jak amfetamina, ale bez destrukcyjnych skutków ubocznych charakterystycznych dla długotrwałego zażywania amfetaminy. Na tym polega wyższość naturalnej, boskiej medycyny, że skutki uboczne są wyeliminowane bądź zminimalizowane do stopnia nieszkodliwego!

Spożywanie czekolady bez cukru i bez mleka, napoju kakaowego czy zupy z kakao i owocami poprawia nastrój, wywołuje uczucie zadowolenia, odprężenia, rozjaśnia umysł i zwiększa przepływ energii, usuwa blokady energii, ożywiając na fali jakby lekkiego, trzeźwego rauszu. Aby dobrze udało się prywatne przyjęcie należy na początku serwować kakao i to mocne, dobrze i smacznie przyprawione.

Dawni indiańscy królowie spożywali większą ilość Xocolatl przed udaniem się do haremu, gdyż mikstury z kakao są dobrym afrodyzjakiem, a częste spożywanie produktów prawidłowo przyrządzanego kakao pozwalają zachować erotyczną sprawność do późnej starości. Niewątpliwie, dzieci często popijające Xocolatl nie będą potrzebowały sięgać ani po alkohol, do którego cukrożerstwo uzależnia, ani nie będą potrzebowały wspomagać się marihuaną czy amfetaminą. Wystarczy im kakao dla leczniczych efektów tamtych substancji, a i miłość będą przeżywać w bardziej dojrzały sposób, bez uzależnienia do zakochiwania ciągle w kimś innym.

cacao-frutos

Xocolatl chroni organizm człowieka przed rakiem, chorobami serca, pobudza układ odpornościowy do właściwej pracy, łagodzi bóle reumatyczne, przeciwdziała depresji, zwiększa siłę koncentracji, leczy biegunki, opóźnia zmiany miażdżycowe, usuwa wyczerpanie nerwowe, leczy anemię, usuwa kłopoty z trawieniem, to tylko kilka dolegliwości, które można leczyć zażywając co dzień napoje czy zupy kakaowe!

Żelazo zawarte w Kakao chroni przed anemią i zmęczeniem, stąd Xocolatl jest dobrym napojem dla pracoholików i ludzi zgorzkniałych w ich depresjach! Picie kakao zwiększa poziom poczucia bezpieczeństwa zmniejszając uciążliwe tendencje do bycia w życiu ofiarą losu i otoczenia.

Ziarno kakaowe zawiera wiele bioaktywnych składników, takich jak polifenole (flawanony, antocyjanidy, flawonole, flawanole izoflawony i flawony), teobrominę, fenyloetyloaminę, anandamidy, fenyloalaninę i tyrozynę. Ziarno kakaowca ma wyższą zawartość flawanoli w porównaniu do innych produktów roślinnych (tab. 1).

Dzięki tak bogatej zawartości tych substancji wykazuje bardzo silne działanie antyoksydacyjne. Badania wykazują, że stężenie dwóch głównych flawanoli (epikatechiny i katechiny) w surowicy krwi wzrasta już w godzinę po spożyciu czekolady.

[mg]Teobromina [mg]

Mleczna czekolada ( 100 g)25160

Ciemna czekolada (100 g)70462

Czarna herbata (200 ml)20-651-4

Kawa instant (200 ml)60<1

Napój typu Cola (330 ml)30ilości śladowe

Czekolada, czy jogurt?
O korzystnym działaniu bakterii kwasu mlekowego zawartych w fermentowanych napojach mlecznych wiadomo od dawna. Mikroflora jelitowa zdrowych ludzi jest bardzo wrażliwa, a jej równowaga może być zaburzona przez niewłaściwą dietę, stres, stany chorobowe jelit czy też niektóre leki (szczególnie antybiotyki). Bakterie jogurtowe oddziałują korzystnie na równowagę mikroflory jelitowej człowieka, wpływają również na poprawę procesów trawienia, a ich regularne spożywanie może poprawić przyswajalność laktozy � cukru mlecznego. Ze względu na te korzystne właściwości żywieniowcy zalecają regularne spożywanie mlecznych napojów fermentowanych.

Ale być może już niedługo będziemy mogli sięgnąć po czekoladę zawierającą te korzystne mikroorganizmy. Naukowcom z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej udało się dobrać szczep, który nie tylko przeżywa, ale jest aktywny w czekoladzie przechowywanej nawet w temperaturze pokojowej przez 12 miesięcy. Wyprodukowana przez nich 100 g tabliczka czekolady zawiera tyle żywych kultur bakterii, ile litr jogurtu!

Masło kakaowe to nie tylko dobry produkt do smarowania chleba, ale i bardzo skuteczna maść przyspieszająca gojenie ran. Masło należy wyklarować, czyli przetopić przed zmieszaniem z kakao i sporządzeniem masła czy pasty kakaowej, która nie może zawierać dwucukrów pokroju sacharozy, białego cukru. Kakao zmieszane z popiołem (pyłem) z ogniska to świetny lek przeciwko biegunce, także na inne problemy przewodu pokarmowego.

Olejek kakaowy to doskonały środek kosmetyczny, po którym cera jaśnieje, a skóra zostaje oczyszczona. Masło kakaowe dobre jest także jako odmładzający okład kosmetyczny. Dobrze przyrządzone napoje czy produkty kakaowe, zdrowa bezcukrowa czekolada pomaga myśleć perspektywicznie, szeroko, szybko i błyskotliwie, łagodzi obyczaje i zacieśnia więzy międzyludzkie.

Xocolatl pomaga dziękować, okazywać sympatię, tworzy romantyczny nastrój, wzmaga dobrą jakość stylu życia. Kakao to produkt leczniczy i prozdrowotny, używany i sprawdzony przez pokolenia szamanów indiańskich. Katoliccy zakonnicy dla ukrycia i zniweczenia działania kakao promowali dodawanie cukru, ale takie złe zwyczaje psujące moc tego leku należy wyeliminować, gdyż są szkodliwe i źle o zakonnikach świadczą. Wielu wybitnych europejskich i amerykańskich myślicieli, uczonych i wynalazców to smakosze oryginalnych indiańskich receptur kakaowych, którzy odkryć dokonywali pod wpływem otwarcia czy uwznioślenia myśli powodowanego przez napój bogów, jakim jest Kakao.

W czasie rozstań, życiowych trudnych sytuacji, po śmierci bliskich, w czasie ciężkich chorób, zawsze należy spożywać większe ilości napojów i pokarmów kakaowych, podobnie i w czasie sesji egzaminacyjnych czy innych wysiłków. Kakao z miodem to bardzo dobry napój dla ludzi medytujących i rozmodlonych, aby zachowywali równowagę ducha i właściwy nastrój, oraz aby z powodu ascezy nie podupadli na zdrowiu.

W czasie odwyku narkotykowego podawanie kakao neutralizuje potrzeby nałogowców i bardzo dobrze ich leczy. Atutem Kakao jest fakt, że ilość kofeiny jest taka, że po spożyciu nawet dużej ilości Kakao nie powstaje ciężka choroba zwana kofeinozą, charakterystyczna dla wielu osób pijących czarną kawę. Kofeinoza to zatrucie organizmu kofeiną i podobnymi produktami, które przejawia się takimi objawami jak wymioty, ogólne pobudzenia czy nadpobudliwość, nadwrażliwość na dotyk, szybkie bicie serca, szybki oddech, kłopoty z koordynacją mięśni, drgawki, osłabienie, śpiączka, chroniczne zmęczenie czy syndrom nagłej śmierci z powodów trudnych do ustalenia. Ludzie pijący dużo kawy czarnej niestety często wykańczają i wyniszczają się tak psychicznie jak i fizycznie. Wybór Xocolatl, Kakao to wybór zdrowia i długiego życia, bo pokarm bogów, jakim jest kakao eliminując bardzo wiele chorób, wydatnie przedłuża życie.

Nie ma granic ludzkiej wdzięczności dla dobrego anioła takiego jak Quetzalcoatl, który podarował ludzkości taki bezcenny dar jak ziarno kakaowca, przyniósł rajski krzew z Ogrodu Eden, z wyższego i lepszego świata, gdzie żyjące tam anielskie byty dbają o zdrowie i wybierają to, co dobre.

Przesłanie spożywania pokarmu bogów, picia napoju bogów bez toksycznych i niepotrzebnych domieszek jak biały cukier czy krowie mleko jest jasne dla każdego inteligentnego człowieka, który dba o dobre zdrowie tak swoje jak i swoich dzieci czy rodziny!

Upowszechniaj to orędzie, nie tylko wśród indianistów czy ludzi uduchowionych, którym naturalna, prewencyjna medycyna jest normalnym stylem codziennego życia. Twoje, ludzka istoto życie i zdrowie jest w twoich rękach i w twej zdolności wybierania oraz stosowania tego, co dobre i pożyteczne, choć o kakao leczniczym można dużo więcej powiedzieć! (LM)

NEWSY z dziedziny zdrowia i medycyny dla studentów

Gorzka czekolada zapobiega miażdżycy

Dział: Zdrowe odżywianie, dieta

Gorzka czekolada poprawia funkcjonowanie komórek środbłonka naczyń krwionośnych i płytek krwi u palaczy – donoszą naukowcy na łamach najnowszego numeru pisma „Heart”.Gorzka czekolada, w przeciwieństwie do mlecznej, jest twardsza, ciemniejsza i mniej słodka, gdyż zawiera więcej miazgi kakaowej i tłuszczu kakaowego (nawet ok. 74 proc.).

Dwa lata temu brytyjscy naukowcy odkryli, że pod wpływem czekolady o prawie 20 proc. wzrasta poziom przeciwutleniaczy we krwi. Przeciwutleniacze są związkami, które potrafią wyłapywać i neutralizować wolne rodniki tlenowe w organizmie. W ten sposób chronią komórki przed uszkodzeniem, a nawet śmiercią w wyniku szoku tlenowego.

Grupa naukowców pod kierunkiem dr Roberto Corti ze Szpitala Uniwersyteckiego w Zurichu w Szwajcarii dowodzi, że gorzka czekolada zmniejsza ryzyko miażdżycy i poprawia funkcjonowanie komórek śródbłonka naczyń krwionośnych i płytek krwi u palaczy.

U palaczy komórki śródbłonka naczyń i płytki krwi (komórki odpowiedzialne za krzepnięcie krwi) są stale drażnione, przyczyniając się do zwężania ścian naczyń krwionośnych i w
konsekwencji miażdżycy.

Badania prowadzone były na grupie 20 palaczy. Osoby badane przez 24 godziny przed rozpoczęciem badania miały unikać spożywania produktów zawierających naturalne przeciwutleniacze, czyli m.in. cebuli, jabłek, kapusty czy kakao. Następnie podawano im 40 g gorzkiej czekolady (niecałe pół tabliczki) i za pomocą USG oceniano przepływ krwi w naczyniach krwionośnych.

Okazało się, że po dwóch godzinach od zjedzenia czekolady poprawiał się przepływ krwi w naczyniach krwionośnych, co świadczy o lepszej pracy komórek śródbłonka naczyń, a efekt ten utrzymywał się nawet przez 8 godzin.

Co więcej, czekolada zmniejszała nawet o połowę aktywność płytek krwi, nie dopuszczając do tworzenia się skrzepów. Poziom przeciwutleniaczy we krwi wrastał gwałtownie po dwóch godzinach od spożycia czekolady.

Biała czekolada nie miała żadnego wpływu ani na komórki śródbłonka ani na płytki krwi ani na poziom przeciwutleniaczy.

Plakaty i obrazy Obraz na płótnie OJE002_11 - Czekolada i bakalie

Wydaje się zatem, że kilka cząstek gorzkiej czekolady dziennie może mieć zbawienny wpływ nie tylko na nasz nastrój (czekolada zwiera dużo magnezu, potrzebnego dla dobrej pracy mózgu i jest smaczna), ale także na nasz układ krążenia.

Źródło: internet

Minerałek.

Reklamy
Ten wpis został opublikowany w kategorii minerały, witaminy, zdrowie i oznaczony tagami , , , , . Dodaj zakładkę do bezpośredniego odnośnika.

15 odpowiedzi na „Kakao – napój Bogów :)

  1. mineralek pisze:

    najzdrowsze są same ziarna, one sa jak biała czekolada, smaczne, ale w Polsce niestety NIET. Ja kupuję tutaj na ebayu. Gorzkiej nie lubię, ale dodaję do koktajli.

    • mineraly2013 pisze:

      Cudowna moc orzechów

      Osoby, które spożywają orzechy pod różną postacią do trzech razy w tygodniu, są o 25% mniej narażone na ryzyko rozwoju chorób serca i układu krążenia, w porównaniu do tych, którzy ich nie jedzą.

      Wszystkie rodzaje orzechów: orzeszki ziemne, orzechy nerkowca, migdały, orzechy laskowe, pistacje, orzechy brazylijskie, orzechy makadamii, pekan, orzechy włoskie obniżają poziom „złego” cholesterolu, utrzymując przy tym wysoki poziom „dobrego”.

      Orzechy nie wpływają tylko na zachowanie serca w zdrowiu, ale zawierają również antyoksydanty, które odgrywają ważną rolę w profilaktyce raka. Orzechy są również doskonałym źródłem błonnika, który jest niezbędny dla zapewnienia odpowiedniej pracy żołądka i jelit. Zawierają one także dużo białka, tłuszczów nienasyconych, witamin, minerałów i przeciwutleniaczy.

      Jednak należy pamiętać, że orzechy to produkty o wysokiej zawartości tłuszczu i są wysokokaloryczne. Już garść orzechów może zaspokoić apetyt na dłuższy czas. Najzdrowsze są oczywiście naturalne orzechy, ponieważ dodatek oleju, czy soli sprawia, że stają sie one jeszcze bardziej kaloryczne i szkodliwe dla układu sercowo-naczyniowego. Dodatkowo obróbka orzechów w wysokiej temperaturze pozbawia je wielu pożytecznych składników odżywczych.

      Dietetycy zalecają spożywanie około 8 orzechów włoskich dziennie. Orzeszki ziemne zawierają duzo kwasu foliowego, który wspomaga rozwój mózgu i potrafi opóźniać spadek zdolności poznawczych u osób starszych. Warto na koniec dodać, że nie wszyscy mogą cieszyć się smakiem tego przysmaku. Istnieje spory odsetek ludzi, którzy są uczuleni na orzechy i spożycie tego smakołyku może wywołać u nich silną reakcję alergiczną, a nawet zgon.
      źródło:internet

        • mineralek pisze:

          Co dobrego jest w soku z marchwi?
          Polacy piją zdecydowanie za mało świeżych soków. A tymczasem ich pozytywny wpływ na ludzki organizm jest nie do przecenienia. Dobrym przykładem jest sok z marchwi, który ma liczne właściwości lecznicze. Wpływa pozytywnie na wzrok, reguluje metabolizm i wpływa bardzo pozytywnie na układ nerwowy

          Najlepiej nie kupować soków w sklepie, nawet tych jednodniowych. Przygotowanie takiego napoju jest bardzo proste, ale trzeba posiadać ważne akcesorium, sokowirówkę. Są też inne sposoby, na przykład mielenie korzeni marchwi za pomocą blendera. Dzięki temu otrzymuje się półprodukt, który potem można wycisnąć przez gazę lub pieluchę tetrową. Jest to jednak niewątpliwie bardziej pracochłonne.

          Aby nasz organizm odczuwał pozytywny wpływ soku marchwiowego trzeba pić przynajmniej 1 do 2 szklanek napoju dzienie. Nie każdy wie, że wchłąnianie karotenu jest dużo łatwiejsze gdy przedtem zje się coś tłustego. Może to być jakieś danie z wykorzystaniem oleju roślinnego.

          Niektórzy mieszają sok z marchwii z innymi warzywami i owocami. Bardzo dobrym pomysłem jest wykorzystanie jabłek, ale nie tylko. Gdy do marchwi dodamy selera otrzymujemy napój, który jest przez niektórych uważany za eliksir wzmacniający odporność organizmu.

          Sok z marchwii jest typową multiwitaminą, ponieważ zawiera witaminy A, B, C, E, D, PP, K. Marchew zawiera również magnez, wapń, jod, żelazo, potas, kobalt, sód i tak zwane związki flawonowe. Świeży sok z marchwi działa również na inne zmysły, na przykład powonienia. Zapachy jakie są wytwarzane pobudzają wydzielanie niektóych enzymów, co może chronić organizm przed zakażeniami.

          W osiągnięciu efektów medycznych najważniejsze jest systematyczne stosowanie soku. Z ustaleń naukowców wynika, że powoduje on wzmocnienie systemu nerwowego. Sok ten wpływa również na pracę wątroby i na działanie układu trawienia. Niektórzy naukowcy twierdzą, że jest również bardzo dobry dla nerek oraz układu krwionośnego. Niekiedy w źródłach naukowych wspomina się o pozytywnym wpływie nae poziom cholesterolu. Jak wiadomo od dawna sok z marchwi ma zdecydowanie pozytywny wpływ na poprawę widzenia, kolor skóry, stan zębów i włosów.

          Odradza się picia takiego soku podczas antybiotykoterapi, ponieważ osłabia działanie leków. Sok jest za to polecany kobietom w ciąży i karmiącym, ponieważ zdecydowanie poprawia jakość mleka. Poza tym odkryto, że karoten pomaga zachować dłużej młodość, ponieważ stymuluje syntezę żeńskich hormonów płciowych. Sok z marchwi jest też znany ze swoich właściwości antyoksydacyjnych. Z tego powodu jest zalecany jako wsparcie terapii onkologicznych. Niektózy badacze twierdzą, że regularne spożywanie tego napoju może spowodować nawet zahamowanie wzrostu komórek nowotworowych.

          Źródło: Internet

    • Tessi pisze:

      U Bogutyna można już kupić: http://www.bogutynmlyn.pl/go/_search/full_search.php
      Od kilku lat robię zakupy w tym sklepie, polecam. Ziarno kakaowe i masło kakaowe też kupowałam, jest o.k.

  2. Ozyrys pisze:

    Unia Europejska przejmie kontrolę nad tym co jemy?
    UE we współpracy z WWF wydała raport pt. “Przyjęcie zdrowej, zrównoważonej diety: kluczowe szanse i bariery”, który jest częścią LiveWell for LIFE, pionierskiego projektu mającego przyczynić się do wprowadzenia zrównoważonej diety w różnych krajach europejskich. Czy czeka nas rewolucja (tyrania) żywieniowa?

    Wprowadzenie do raportu zaczyna się od stwierdzenia, że UE musi kontrolować naszą dietę: “Konsumpcja żywności w Europie jest obecnie niezrównoważona: Europejska konsumpcja żywności jest odpowiedzialna za dużą część emisji gazów cieplarnianych w UE. Przyjmuje się, że istnieje potrzeba zmniejszenia globalnej emisji gazów cieplarnianych, które przyczyniają się do zmian klimatycznych (…)”.

    Raport podaje, że „jest podsumowaniem wysiłków LiveWell for LIFE i sieci europejskich partnerów żywności w celu znalezienia najważniejszych społecznych i ekonomicznych barier i możliwości dla wprowadzenia zrównoważonej diety w Hiszpanii, Francji i Szwecji oraz w UE”. Raport na stronach 11-12 podaje „włoskie centrum żywności i żywienia Barilla (Barilla Centre for Food and Nutrition) określiło powstanie odpowiedzialnego konsumenta, którego nazwano konsumoAktorem (ang. consumActors) zrównoważonego, doświadczonego konsumenta, który chce brać udział w procesie produkcji żywności”.

    Według badań, ludzkie nawyki żywieniowe będą musiały się radykalnie zmienić w celu spełnienia dietetycznych i odżywczych potrzeb rosnącej liczby ludności na świecie, która jest bardziej zamożna i bardziej zurbanizowana. Raport wydaje się być jednym z pierwszych kroków w programie UE dla przejęcia kontroli nad naszą dietą…
    http://orwellsky.blogspot.com/2013/08/pilne-unia-europejska-przejmie-kontrole.html?spref=fb

  3. Free pisze:

    Wpływy UE na nasz kraj kończą się, koniec zniewolenia.

  4. Ktoś pisze:

    „NIEWŁAŚCIWA DIETA PROWADZI DO SCHORZEŃ
    oraz DZIESIĘĆ PRZYKAZAŃ GIMNASTYKI”

    http://boguslawleszczynski.blogspot.com/2013/02/schorzenia.html

  5. Ktoś pisze:

    „NARZĄDY WEWNĘTRZNE I ICH ROLA

    W medycynie chińskiej, główny nacisk kładzie się na to, czy organy zapewniają prawidłowy i ciągły przepływy najważniejszych dla ciała substancji i energii. Choroba w medycynie chińskiej nie jest kojarzona z „usterką mechaniczną” narządu, która jak to się dzieje w kulturze Zachodu, musi być naprawiona ale jako skutek nieprawidłowości zaistniałych w całym organiźmie.”

    całość
    http://boguslawleszczynski.blogspot.com/2013/01/narzady-i-ich-rola.html

  6. Free pisze:

    oślina całkowicie oczyszczająca z WSZELKICH toksyn i zatruć to Angelica Archangelika inaczej Arcydzięgiel litwor

    Jego angielska nazwa – holy ghost – daje się przetłumaczyć jako „święty Duch”. Po niemiecku (engelwurz), francusku (archangelique) i łacinie (Angelica archangelica L.) to ziele anielskie. Nazwy te wiążą się z legendą, że o cudownych właściwościach owej rośliny pouczył ludzi jeden z archaniołów.
    Wedle podania niemieckiego był to Gabriel, który odpowiedział na błagania mnicha modlącego się o ochronę przed siłami nieczystymi. Biedaka wodził na pokuszenie szatan, zsyłając mu we śnie wizje lubieżnych zabaw z urodziwymi czarownicami. Co gorsza, jedna z tych wiedźm była szalenie podobna do dziewczyny mieszkającej w sąsiadującej z klasztorem wiosce. Ilekroć mnich ją widział, nachodziły go nieprzystojne myśli także na jawie… A ona zachowywała się prowokująco. Zaczął się zastanawiać, czy panna w istocie nie jest sługą szatana.

    http://www.naturaity.pl/artykul/365,arcydziegiel-litwor.html?p=1#ad-image-1
    http://rozanski.li/?p=355

  7. LECH pisze:

    Minerałku a czy ja z tym swoim kamyczkiem w nerce mogę jeść gorzką czekoladę.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s